Kilpailuta lainat ja matkusta lempikirjasi maisemiin

Kirjat ovat kautta aikojen tuoneet kaukomaat lukijoiden mielikuvitukseen. Monella meistä on lempikirjoja, joiden tapahtumat sijoittuvat kiehtoviin maihin. Ehkä olet miettinyt matkustamista vaikka Veronaan tai Casablancaan. Mikäli sinulla ei ole tilillä rahoja unelmiesi kirjan innoittamaan matkaan, voit silti päästä reissuun kilpailuttamalla itsellesi tilanteeseesi sopivan kulutusluoton. Tänä päivänä sopiva laina kannattaa hakea vertailupalvelun kautta kätevästi netistä.

Unelmien lomareissulle kannattaa varata riittävästi rahaa mukaan, sillä ylimääräisiltä kustannuksilta harvoin voidaan välttyä. Yksi vaihtoehto on hakea edullinen tililuotto ennen matkaa, josta voi tarvittaessa nopeasti nostaa luottoa omalle tililleen. Tililuottoja ja muita kulutusluottoja on markkinoilla tänä päivän niin paljon, että on järkevintä antaa asiantuntijoiden hoitaa kilpailuttaminen veloituksetta puolestasi.

Löydä paras luottovaihtoehto lainojen kilpailutuspalvelun avulla

Tänä päivänä lainoja tarjoavia pankkeja ja rahoituslaitoksia on Suomessa jo kymmeniä ja niiden määrä lisääntyy koko ajan. Tämä johtuu osittain ulkomaalaisten rahoitusyhtiöiden rantautumisesta Suomeen. Rahoituslaitokset ovat taitavia markkinoinnissa ja saavat omat lainatuotteensa tuntumaan kaikista parhaimmilta vaihtoehdoilta. Nykyään lainanhakua ei kannata enää hoitaa kokonaisuudessaan itsenäisesti – varsinkin jos olet hakemassa vakuudetonta kulutusluottoa, koska erityisesti kulutusluottojen välillä on suuria eroja kustannuksissa. Saat puolueettoman vertailun, jos annat Rahalaitoksen kilpailuttaa lainat puolestasi. Sinun tarvitsee täyttää vain yksi hakemus, jolla haet lainaa yli 20 pankilta ja rahoituslaitokselta.

Suurin hyöty Rahalaitoksen lainojen kilpailutuspalvelusta on se, että sinun ei tarvitse enää perehtyä yksityiskohtaisesti kaikkien rahoituslaitoksien ja pankkien lainatuotteisiin. Kilpailutuspalvelu vertailee automaattisesti saamasi lainatarjoukset ja esittää ne sinulle selkeästi listattuna. Tämän jälkeen voit itse perehtyä tarkemmin lainatarjouksiin ja katsoa, mikä niistä olisi sinulle paras vaihtoehto.

Miten haen edullista lainaa?

Vertailupalvelun kautta lainan hakeminen ei eroa siitä, kun olet hakenut lainaa joltain tietyltä pankilta tai rahoituslaitokselta. Suurin ero on se, että nyt saat yhdellä hakemuksella tarjouksia useilta eri yhtiöiltä. Hakemuksessa sinua pyydetään syöttämään tietojasi asumiseen, tuloihisi ja menoihisi ja työsuhteeseen liittyen. Näitä tietoja pyydetään siksi, koska pankit ja rahoituslaitokset tekevät luottotarkastuksen yhteydessä riskienarviointia hakijoistaan. Luottotietojesi lisäksi luotonantajat ovat kiinnostuneet rahatilanteestasi laajemmin ja muista lainoista, joita sinulla jo on.

Kilpailutuspalvelun kautta lainanhakeminen on helppoa ja nopeaa. Sinun kannattaa olla kuitenkin tarkka hakemuksen kanssa, sillä luottoarviointi tehdään hakemuksessa antamiesi tietojen perusteella. Kauaa sinun ei tarvitse odotella vastauksia luotonantajilta. Tekoäly käsittelee hakemukset ja tämä mahdollistaa sen, että saat alustavia lainatarjouksia jo muutaman minuutin sisällä hakemuksen jättämisestä. Mikäli löydät itsellesi sopivan lainatarjouksen ja hyväksyt sen allekirjoituksella verkkopankkitunnuksillasi, laina maksetaan sinulle kyseisen pankin tai rahoituslaitoksen aukioloaikoina. Nykyään rahoituslaitokset ovat usein auki viikon jokaisena päivänä. Tämä tarkoittaa sitä, että lainoja maksetaan myös iltaisin ja viikonloppuisin. Toisinaan, varsinkin isompien lainojen kohdalla, pankki pyytää sinulta todisteita tuloistasi. Useimmiten tämä tarkoittaa palkkakuitin ja verotustodistuksen lähettämistä sähköisesti.

Huomioita lainatarjouksiin liittyen

Kilpailutuspalvelu esittelee sinulle kaikki saamasi lainatarjoukset. Sinun on kuitenkin hyvä muistaa, että päätös lainan ottamisesta jää sinulle. Sinun ei tarvitse erikseen hylätä lainatarjouksia. Ne kyllä vanhenevat itsestään. Lainatarjouksien kohdalla kannattaa kiinnittää erityisesti huomioita lainan todellisiin kokonaiskustannuksiin, joita ei aina ensimmäisenä kerrota. Kannattaa kiinnittää siis huomioita lainan todelliseen vuosikorkoon, sillä todelliseen vuosikorkoon sisältyvät kaikki lainaan liittyvät kustannukset, eli nimelliskoron lisäksi esimerkiksi avausmaksut, tilinhoitomaksut ja nostopalkkiot (joustoluotoissa ja tililuotoissa). Nämä kustannukset vaihtelevat suuresti lainakohtaisesti.