Kiinnostavimmat suomalaiset kirjailijat

Suomi on pullollaan upeita kirjailijoita, joista osa on niittänyt mainetta myös kansainvälisesti. Toisinaan hyvän kirjailijan ja itseä kiinnostavan teoksen löytyminen voi olla kuitenkin haastavaa. Kirjakaupat ovat täynnä kirjoja, mutta omaan makuun sopivan kirjan löytäminen voi siltikin tuntua miltei mahdottomalta tehtävältä. Jos aikaa lukemiselle on rajallisesti, haluaisi tietenkin tarttua sellaiseen kirjaan, joka kiinnostaa aidosti. Tähän postaukseen on listattu joukko kiinnostavia suomalaisia kirjailijoita ja heidän teoksiaan. Nämä kirjat ja kirjailijat kannattaa laittaa muistiin. Heidän teoksensa sopivat melkein kaikenlaisille lukijoille. Heille, jotka lukevat kirjan kerralla läpi. Ja myös heille, jotka tarttuvat kirjaan kerran tai pari kuussa.

Lista kiinnostavista kirjailijoista ja teoksista

1. Riikka Pulkkinen ja Paras mahdollinen maailma.2. Miika Nousiainen ja Juurihoito.3. Ronn Backa ja Kaikki mikä kiiltää.4. Jukka Viikilä ja Akvarelleja Engelin kaupungista.5. Maaria Päivinen ja Kellari.6. Kaisa Haatanen ja Ylipainolisämaksu.7. Helena Sinervo ja Armon ranta.8. Riku Korhonen ja Emme enää usko pahaan.9. Kalle Päätalo ja Iijoen kutsu.10. Jari Tervo ja Martiarkka.11. Maija Haavisto ja Adeno.12. Jouni Hynynen ja Kadonnutta tavaraa etsimässä.13. Timo Sandberg ja Murhakuja.14. Sinikka Vuola ja Replika.15. Outi Pakkanen ja Peili.16. Antti Tuuri ja Tangopojat.17. Marko Hautala ja Kirottu maa.18. Hanna Morre ja Toinen tahto.19. Juuli Niemi ja Et kävele yksin.20. Katri Rauanjoki ja Jonain keväänä herään.

Miten valita itselle sopiva kirja?

Kaikki edellä listatut teokset ovat melko uusia. Vaikka listalta löytyy tuoreita teoksia, ei pidä unohtaa erinomaisia vanhoja kirjoja. Jos esimerkiksi kulttiklassikko Sinuhe egyptiläinen on lukematta, kannattaa siihen ehdottomasti tarttua. Tai jos sotakirjallisuus kiinnostaa, voi Tuntematon sotilas tarjota hyviä lukuelämyksiä. Joka tapauksessa itselle sopivan kirjan löytyminen kannattaa aloittaa pohtimalla omia kiinnostuksen kohteita. Jos olet kiinnostunut menneestä, voivat historialliset teokset sopia sinulle. Jos mielikuvituksesi lähtee usein lentoon, saattaa fantasiakirjallisuus tarjoa sinulle kaipaamiasi elämyksiä. Romantiikkaa rakastavalle löytyy vino pino rakkausromaaneja. Rakkaudennälkäinen voi löytää hyvää viihdettä myös kepeistä chick lit romaaneista, joista tunnetuimpana pidetään Bridget Jonesin seikkailuja. Eikä pidä unohtaa tietokirjallisuutta, joka tarjoaa viihteen lisäksi myös tiukkaa faktaa. Valitse siis kirja oman mieltymyksesi mukaan.