Kauniit makuuhuoneen tapetit inspiroivat tarttumaan kirjaan

Vaikka autenttiset lukutoukat pystyvät uppoutumaan kirjaansa missä vain ja milloin vain, harva voittaa sitä tunnetta, kun pääsee pitkän päivän jälkeen pujahtamaan suoraan suihkusta pehmeisiin lakanoihin ja suosikkikirjansa ääreen. Onkin monia eri tapoja tehdä makuuhuoneesta paras paikka lukea. Yksi niistä on kaunis makuuhuoneen tapetti, joka on helppo räätälöidä juuri sellaiseksi kuin itse haluaa.

Näin päivität makuuhuoneen tapetit uuteen

Kaipaako makuuhuoneesi uudistusta edulliseen hintaan ja pienellä vaivalla? Kaunis makuuhuoneen tapetti on yksi parhaista tavoista muuttaa koko huoneen ilmettä lähes kertaheitolla. Tapetoimalla seinät uuteen uskoon, makuuhuoneeseen on helppo saada pienellä vaivalla täysin uudenlainen ilme. Lisäksi, jos olet yhtään käsistäsi kätevä, voit yhtä hyvin tapetoida makuuhuoneen seinät myös itse.

Vaikka onnistunut tapetointi edellyttää sorminäppäryyttä ja pientä valmistautumista, mikään ei voisi olla palkitsevampaa kuin oman kädenjäljen näkeminen kodin seinillä. Ja mikä parasta, voit tapetoida makuuhuoneen seinät esimerkiksi lempikirjasi teeman mukaisesti – oli se sitten J.R.R. Tolkienin inspiroiva fantasiamaailma, Jane Austinin 1800-luvun maalaiselämän romantiikka tai Ernest Hemingwayn seikkailut ympäri maailmaa.

Oikean tapetin valitseminen voi olla vaikeaa varsinkin silloin, jos vaihtoehtoja on monia. Eri tapeteista on kuitenkin mahdollista tilata kotiin pieniä näytteitä, joiden avulla erilaisten tapettien visualisointi oman makuuhuoneen seinällä on helpompaa. Kun oikea tapetti on löytynyt, tapetin mukana voi tilata myös kaikki tarvittavat lisävarusteet DIY-tapetointia varten. Tämä onkin erityisen kätevää, jos tarvikkeita ei löydy omasta takaa, eikä ole ihan varma itse siitä, mitä kaikkea tapetointiin tarvitaan.

Upouudet tapetit makuuhuoneen seinällä eivät pelkästään muuta koko huoneen ilmettä, mutta saattavat lisätä inspiraatiota ja parantaa keskittymiskykyä, jolloin uuteen kirjaan uppoutuminen on helpompaa – ellei sitten käy niin, että makuuhuoneen tapetti näyttää niin mahtavalta, että silmä harhautuu haluamattaankin ihailemaan sitä! Makuuhuoneen tapetin uusiminen oman lempikirjan teemaan sopivaksi onkin mitä mainion tapa toteuttaa itseään ja tehdä kodista omannäköinen. Jos päätät tapetoida itse, saat tästä itsellesi uuden mielenkiintoisen projektin, joka voi innostaa tulevaisuudessa tekemään muodonmuutoksia myös kodin muihin huoneisiin!